Thursday 2 February 2012

Top 3 all-time-favourite bars of the `90s

     Κουβεντιάζοντας με τον άντρα μου για τα καλύτερα bars στη δεκαετία των nineties, πολλά ονόματα έπεσαν στο τραπέζι: Mad club στη Συγγρού, Wild Rose στην Πανεπιστημίου, Κούκος στη νησίδα, Booze στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, Smalltalk, Κεντρικόν, Αχίλλειον και Θερμαϊκός στη Θεσσαλονίκη κλπ.
     Διαφωνήσαμε σε διάφορα, αλλά στο τέλος καταλήξαμε στα Top 3 αγαπημένα στέκια μας όλων των εποχών εως και σήμερα, διαλέγοντας ο καθένας από ένα στην πόλη που σπούδασε και με πλήρη ταύτιση στο τρίτο, που οι φίλοι μας εύκολα θα αντιληφθούν ποιό είναι.
     Χωρίς σειρά προτεραιότητας, αυτά είναι:

Επιλογή και αναμνήσεις GUS:


"ROCK `N ROLL CAFE" BAR RESTAURANT, ATHENS

    Το θρυλικό κολωνακιώτικο στέκι που το "Νewsweek" συμπεριέλαβε στα καλύτερα μπαρ του κόσμου το 1996, μεγάλωσε γενιές και γενιές και έθεσε τoν πήχη πολύ ψηλά για όλους. 
      Το χαρακτηριστικό του, εκτός από τον εμβληματικό του πολυέλαιο; 
       Η hard core "σκληρή" πόρτα του και το ασταμάτητο κέφι των ορκισμένων θαμώνων του που ήξεραν απέξω τη σειρά των τραγουδιών, ένα πλήθος ανθρώπων στο οποίο συγκαταλέγονταν VIPs και wannabes, stars της εποχής, αλλά και απλώς όμορφα πρόσωπα και λοιποί χαβαλέδες, για τους οποίους ήταν απλά και μόνο το Rock, η αγαπημένη τους μπάρα.
     Όταν πέρυσι τερμάτισε την πορεία του με ένα πάρτυ-όργιο μετά από 24 χρόνια (για να μεταφερθεί αργότερα σε νέα διεύθυνση, με ιδιοκτησιακές αλλαγές....), έκλεισε μέσα του αμέτρητες αναμνήσεις και ευτυχισμένες στιγμές...

Επιλογή και αναμνήσεις Lia:


 BEL AIR, THESSALONIKI
    Φυσικά Θεσσαλονίκη. Φυσικά στη Βογατσικού. Από το 1987... Με ιδιοκτήτη μια από τις πιο ωραίες μούρες –μέχρι και σήμερα- της πόλης. 
    Καθημερινά σταθερό meeting point, με ψαγμένες μουσικές, καθαρά ποτά και άπειρες στιγμές διασκέδασης. Αγαπημένα σημεία του, τα εξωτερικά του τραπεζάκια για την καταγραφή της περαντζάδας του κέντρου και στο εσωτερικό του η σκάλα-παρατηρητήριο. Θαμώνες οι πιο cool παρουσίες της πόλης, που πάντοτε με άποψη διαδραμάτιζαν ενεργό ρόλο στη δημιουργία του ιδιαίτερου mood του bar.
     Στο ΒEL AIR βρεθήκαμε πρόσφατα και διαπίστωσα ότι τόσα χρόνια μετά ήταν σαν να μη πέρασε μια μέρα. Αναμενόμενο όταν έχεις να κάνεις με σταθερές αξίες...


Επιλογή και αναμνήσεις  GUS & Lia:


 THE ATRIUM, VOLOS
      Κυρίες και κύριοι, το απόλυτο -κυριολεκτικά- UNDERGROUND club!!!
   To ATRIUM, από τη στιγμή που περιορίστηκε μόνο στον υπόγειο χώρο του, έγινε μέσα σε χρόνο-ρεκόρ το απόλυτο must για την πόλη του Βόλου, ένα cult φαινόμενο και σημάδεψε το πέρασμά μας από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή. 
   Πλήθη διπλάσια της χωρητικότητάς του συνέρρεαν για προσκύνημα στο ναό, επιθυμώντας να περάσουν την πόρτα του. Σήμα κατατεθέν, οι τρομερές μουσικές που ακούστηκαν σε αυτό τον χώρο, σε ένα απίθανο χαρμάνι από ετερόκλητα είδη: από το rock `n roll σε house/techno και dance music, από manchester scene σε acid jazz κι από garage σε new wave, πάντοτε όμως σε επιλογές της υψηλότερης ποιοτικής στάθμης, από τις "παλιές αλεπούδες"-ιδιοκτήτες του, τον Γκας Κ. και τον Γιάννη Φ., τις "πατρικές" φιγούρες αυτής της οικογενειακής ατμόσφαιρας που αποτέλεσε και το μυστικό της επιτυχίας...
   UPDATED: Αν θέλετε, μετά απ` αυτά να απολαύσετε μια χορταστική διπλή συλλογή από τραγούδια που έπαιξαν στη χρυσή εποχή του Atrium 1989-1991, ακούστε την πατώντας εδώ, για την σχετική ανάρτηση: "All in my mind: The Atrium Club"


(photos taken from rocknroll.gr & cityportal.gr. "Atrium" photo owned by rounduptheusualsuspects.blogspot.com)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER & TERMS OF USE

Οι εικόνες η μουσική και τα βίντεο που εμφανίζονται σε αυτό το blog ανήκουν στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες τους, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά. Υλικό που ανήκει σε αυτό το blog μπορεί να χρησιμοποιηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι (1) γίνεται κατάλληλη αναφορά σε αυτό το blog, ειδικά δηλώνοντας το "rounduptheusualsuspects.blogspot.com" ως την πηγή και (2) χρησιμοποιείται μόνο για μη εμπορική και μη-κερδοσκοπική χρήση ή σκοπό. Αν δείτε υλικό σας και θέλετε να αφαιρεθεί, ενημερώστε το blog μέσω e-mail στη διεύθυνση "rounduptheusualsuspectsblog@gmail.com" και θα αφαιρεθεί αμέσως. Αν δείτε υλικό στο οποίο πιστεύετε ότι δεν έχει γίνει η κατάλληλη αναφορά και γνωρίζετε τον πραγματικό ιδιοκτήτη, επίσης ενημερώστε το blog και όλα τα απαραίτητα μέτρα θα ληφθούν.

Όλο το περιεχόμενο που παρέχεται σε αυτό το blog προορίζεται για μη-κερδοσκοπικούς, μη εμπορικούς σκοπούς και μόνο για ψυχαγωγία και ενημερωτικούς λόγους. Επαγγελματικές συμβουλές δεν παρέχονται. Ο ιδιοκτήτης αυτού του blog δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή την πληρότητα οποιασδήποτε πληροφορίας βρίσκεται σε αυτό ή σε οποιοδήποτε άλλο site μπορεί να βρεθεί ακολουθώντας οποιαδήποτε σύνδεσμο σε αυτό blog. Ο ιδιοκτήτης δεν θα ευθύνεται για τυχόν λάθη ή παραλείψεις σε αυτές τις πληροφορίες ούτε για τη διαθεσιμότητα αυτών των πληροφοριών, ούτε για τυχόν ζημιές από τη χρήση αυτών των πληροφοριών.

Images, music or videos featured on this blog belong to their respective owners, unless otherwise stated.Material owned by this blog may be used, provided that (1) appropriate credit is given to this blog, by specifically stating "rounduptheusualsuspects.blogspot.com" as the source and (2) it is only used for noncommercial and non-profit use or purpose.If you see your material featured and you want it removed, let the blog know by email to "rounduptheusualsuspectsblog@gmail.com" and it will be taken down right away. If you see material that you think it is not properly credited and you know the real owner, email the blog as well and all necessary action will be taken.

All content provided on this blog is for non-profit, noncommercial purposes and only for entertainment and informational purposes. Professional advice is not provided. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information nor for any damages from the use of this information.